Sadun blogi

Jänskä viikko.

08.03.2008 23.07 -

Aika jännä päivä tänään ollut. Tuntuu, että tää viikko on ollut kokonaisuudessaan aika mahtava. Keskiviikko on tähän mennessä ollut viikon paras päivä ja tämä lauantai melkein samanlainen. Muutama miinus on ollut, mutta ei ne menoa ole haitannut.

Maanantaina kuultiin suru-uutinen. Isän enon vaimo oli kuollut maanantaipäivällä. Hautajaiset on meidän vartion retken aikaan, joten joudun jättämään retken väliin. Ei kai mun ihan pakko ole mennä hautajaisiin, mutta haluan, koska tuota tätiä olen aika paljon nähnyt ja haluan nähdä sukulaisia.

Tiistaina oli joku kisa puukässän tunnilla. Ammattioppilaitos oli hommannut kolme tv-tason osaa, semmosta kaappia ja piti koota se ja katsottiin, ketkä on nopeimpia ja saavat sen parhaiten koottua. No, mut ja eräs puukässän ryhmämme toinen tyttö pistettiin samaan ryhmään ja me koottiin tuo kaappi nopeiten puukässänryhmästämme. Poikia kyllä otti päähän, kun tytöt pesi ne. Ja meidän kaapissa ei ollut muuta moitittavaa kuin se, että joku nuppi oli vähän löyhällä. Kenties päästään jatkokilpailuihin. Saatiin tästä voitosta monityökalu, sille löytyy käyttöä ainakin PT-kisoissa.

Keskiviikkona oli saksan koe yhdeltätoista. Se meni melkein täydellisesti penkin alle, mutta onneksi en muista sitä enää. Ehkä sieltä jonkinlainen numero tulee. Keskiviikkona, kun pääsin kotiin, mulla oli lista, mitä mun pitäis muistaa tehdä. Kerrotaan nyt eka pohjustusta:  Sunnuntaina äiti ja isä lupasivat, että saan lähteä kielikurssille ensi kesänä. Varasin matkan sunnuntai-iltana. Sit keskiviikkona mun piti varmistaa pari juttujuttua ja soitin puhelun Helsinkiin ja sieltä kerrottiin, että varaamaani kielikurssia ei järjestetä. Meenkin sit viikkoa myöhemmin Brightoniin.

EA-kurssi peruuntui. Nyyh. Syksyllä ehkä, toivottavasti sitten.

Toisena hommana tein keskiviikkona yhteishaun ja paikkakuntani lukio on sitten ykköstoiveena. Hakua aloitellessa luki: "Varaa aikaa haun tekemiseen vähintään 20 minuuttia". Minähän tein sen noin kolmessa minuutissa.

Kolmantena haettiin isän serkulle surukukka, koska hänen miehensä sisko oli kuollut ja isä koki, että heitä pitää muistaa jollain tavalla. Tosin ihan oikeassa isä oli, kun ollaan tämän serkun kanssa isän serkuista eniten tekemisissä. Haettiin se paikallisesta postikukkakaupasta ja arvaa mitä?! Mä kyselin sieltä kesätyöpaikkaa ja on hyvin todennäköistä, että saan sen. Jee!

Ja neljäntenä juttuna kuulin yhden tositositosi kivan jutun, jota en kerro teille! Ähää! Sen löytää mun kännykästä saapuneista viesteistä.

Perjantaina oli lehtiraportti äikän tunnilla.
Siinä piti tutkiskella viikon ajan uutisia ja sitten kertoa neljästä mielenkiintoisesta kotimaan, ulkomaan, kulttuurin ja urheilun uutisesta. Jotakin motkottamista mun esiintymisessä oli, mutta ei nyt mitään suurta. Sain siitä ysipuolen. Ja Väinö Linna -esitelmästä Hennan kanssa saatiin kymppi. Pelottavaa.

Tänään seikkailin Jonnalla. Minä ja neljä muuta ihmistä oltiin samassa paikassa ja meillä oli aika jännää. Valokuvailtiin, laulettiin karaokea, lenkkeiltiin, pulkkailtiin, syötiin, pelattiin rallipelejä ja riehuttiin muutenkin. Oli ihan jänskää. Uudestaan voitaisiin ottaa, mutta pitää olla silloin enemmän suomalaisia karaokelauluja.

EDIT: Niin, ja tämän päivän jälkeen Lissujen Pissiksistä muistaa tämän päivän kuusituntisen seikkailun.

Comment

Maaliskuussa maalataan. Eiku?

01.03.2008 00.33 -

Saan näköjään laittaa jo maaliskuun nimeksi, kun äsken vaihtui kuukausi. Enää tämä, ensi ja sitä seuraava kuukausi, niin on kesäkuu, jihaa!

Tänään oon seikkaillut aika paljonkin. Ja aiemmin viikolla vielä enemmän. Tiistaina lähdettiin Tallinnan risteilylle ja se linkka kiersi Porin kautta. Ihan karseeta, oon syönyt Porin Tikkulan ABC:lla seisovan pöydän. Tallinnassa oli ihan muksaa. En kuluttanut maissa oikeastaan yhtään rahaa. Kahdeksan euroa lapasiin vain. Laivalta sitten ostin karkkia.

Tänään olen käynyt Lapualla hakemassa lämpökeskukseen jonkun jutskajutskan ja Seinäjoella Citymarketissa. Siellä alkaa remppa olemaan loppusuoralla. Toivottavasti pian olisi valmis, kun se pihamaa on tyhmä rempan aikana. Ostin Mammuttimarkkinoilta kolme cd-levyä, kaikki CMX:n levyjä. Ei siellä tarjouskopassa ollut mitään muita hyviä! (No okei, oli siellä Sir Elwoodin hiljaisten värien levyjä, mutta kun en oo tutustunut suuresti niiden tuotantoon, niin en uskaltanut ostaa.)

Seinäjoen ja Lapuan seikkailujen jälkeen oli lpk:n vuosikokous ja hallituksen kokous sen perään. Toimin ekaa kertaa elämässäni niiden sihteerinä. Kyllä siitä elävänä selvisi. JN:ssa meidän suurin murhe oli ensi kesän piirileiri. Ilmoittautumisaikaa on vain tämän kuun loppuun ja piiriltä on tullut vasta kuluvalla viikolla kunnon infopaketit ja ilmoittautumislaput. Ja oikeastaan mitään infoa ei ole tullut aiemmin lpk:lle, minkä ois voinu jakaa vartsuille tai supeille. Nyt sitten alkaa kova mainostus ja ilmoittautumishässäkät. Ja johtajisto ei tiedä, saadaanko kokoon omasta lpk:sta savua, kun ihmisillä on kesätöitäkin ja yli 16-vuotiaista leirille lähtijöistä on pulaa. Ja minä ainakin haluaisin olla muualla kuin omassa savussa. Vaikka tiedotuksessa tai toimistossa töissä. Ehkä me mennään samaan savuun jonkun muun lpk:n kanssa.

Yhyy, pian on talviloma lusittu. Maanantaina alkaa normaali arki ja pojille pitäisi pitää kierrätettävät jäät. Ja keskiviikkona on saksan kokeet. Sitten ei oo kuin kuun lopussa saksan verbikoe ja menee pitkät ajat ennen kuin on taas kokeita.

Mitähän sitä keksisi vielä kahdeksi viimeiseksi lomapäiväksi? Jotain kehittävää pitäisi. Tässä tapauksessa se on kai palapelejä, lukemista tai Losteja.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu